Nieuwe openingsuren! Ma - Za: open vanaf 10u, Zo: open vanaf 11u!

Events

Upcoming events 

 

2/4: Kinderboekenontbijt (SOLD OUT) 

21/4: Een avond met Nina Mouton 

22/4: Record Store Day 

23/4: Van wafel tot koek: een namiddag met Regula Ysewijn

25/4: Een avond met Warren Ellis (SOLD OUT) 

29/4: LP Release: Johannes is zijn naam - meer info volgt snel!

7/5: Kinderboekenontbijt (SOLD OUT)

9/5: The Tuesday Table: Jiwa

15/5: The 'Monday' Table: Alice Zaslavsky 

24/5: Een avond met Ilja Leonard Pfeijffer en gasten

30/5: The Tuesday Table: Oren (SOLD OUT) 

Een avond met Ilja Leonard Pfeijffer en gasten - 24 mei 

Op 23 mei verschijnt Alkibiades, de nieuwe roman van Ilja Leonard Pfeijffer. Eén dag later, op 24 mei, is hij bij ons te gast om zijn nieuwe boek, in primeur, aan Vlaanderen voor te stellen. In de prachtige Antwerpse Bourlaschouwburg zal hij, geflankeerd door zorgvuldig gekozen gasten, in gesprek gaan met radiopresentatrice Ruth Joos.

Vijf jaar. Zo lang hebben liefhebbers van de Nederlandse dichter, schrijver en classicus Ilja Leonard Pfeijffer (55) moeten wachten op een opvolger van zijn geliefde en bejubelde bestseller Grand Hotel Europa. In zijn nieuwe boek neemt Pfeijffer zijn lezers mee op een reis door de tijd, naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden. In zijn onmiskenbare stijl vertelt hij het waargebeurde verhaal van Alkibiades ‘de mooiste man van Griekenland’. Deze fascinerende figuur was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta.

Om 19u30 openen de deuren en om 20u start de voorstelling. Ilja neemt nadien ook de tijd om te signeren. Tickets zijn beschikbaar voor zowel de voorstelling als een pakket met gesigneerd exemplaar. Dit voor zij die liever niet aanschuiven in een wachtrij.

In samenwerking met De Morgen en met veel dank aan de uitgeverij.

tickets

Kinderboekenontbijt - eerste zondag van de maand 

Elke eerste zondag van de maand kan je gezellig met het hele gezin komen ontbijten bij Boekhandel Stad Leest. We voorzien een lekker ontbijtbuffet voor groot en klein en onze voorlezers lezen voor uit hun favoriete kinderboeken.

Wat kan je vinden op ons ontbijtbuffet: brood, beleg, homemade granola, verse fruitsalade, yoghurt, sapjes, koffie, thee, ... en natuurlijk onze huisgemaakte scones!

Onze voorlezer zoekt telkens leuke verhaaltjes uit voor kleuters en lagere school kinderen rond een bepaald thema. 

Op de planning

The Tuesday Table 


Elke laatste dinsdag van de maand kan je gezellig komen dineren bij Boekhandel Stad Leest.

The Tuesday Table kiest elke maand een favoriet kookboek waarvan we enkele heerlijke gerechten opdienen. Neem samen met ons plaats aan onze gastentafel en ontdek de verhalen en smaken achter dit boek aan de hand van verschillende sharing dishes. 

Op de planning:

9/5: Jiwa (met auteurs) - SOLD OUT

15/5: Alice Zaslavsky (met auteurs - op een maandag!)

30/5: Oren - SOLD OUT

27/6: Moro thuis  

Paul van Ostaijen wandeling 

 

Paul van Ostaijens leven was in een flits voorbij. Tweeëndertig was de dichter slechts toen hij in 1928 stierf in een Waals sanatorium. Het oeuvre dat hij in zijn korte bestaan bij elkaar schreef, spreekt een eeuw later nog steeds tot de verbeelding. Van Ostaijen joeg de Nederlandse literatuur haast in zijn eentje de razendsnelle en gewelddadige twintigste eeuw binnen. Ieder genre dat hij aanpakte, probeerde hij opnieuw uit te vinden. Die compromisloze houding maakte zijn leven niet gemakkelijk, maar zorgde er wel voor dat hij uitgroeide tot een van de meest geliefde dichters uit de Nederlandse letteren.

Op zondag 4 juni neemt Matthijs de Ridder, auteur van de biografie van Paul van Ostaijen, jullie mee door het Antwerpen van toen. Hij brengt 'zot polleken' weer tot leven. 

Meer informatie en tickets

Een avond met Warren Ellis - SOLD OUT!

Op dinsdag 25 april nodigen Boekhandel Stad Leest en De Morgen Warren Ellis uit. De Australische violist en schrijver stelt zijn boek Nina Simone’s Kauwgom voor. Hierin vertelt hij een verhaal over zijn grote idool Nina Simone – een verhaal over toeval, adoratie, verzamelwoede, muziek en – bovenal – het leven. De voorstelling vindt plaats in AMUZ, ondergebracht in de barokke voormalige Sint-Augustinuskerk. Warren Ellis gaat hierbij in gesprek met Marcel Vanthilt, Belgisch muzikant en presentator.

meer informatie en tickets